| BEDRİ RAHMİ EYUBOĞLU | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
ZOZANB Kıdemli Uye
Mesaj Sayısı : 234 Yaş : 114 Yer : BAZAN ORDAN BAZAN BURADAN Meslek : BEKLEMEK Kisiel Rutbe : DÜNYA HEP ALEVİLERLE GÜZEL Kayıt tarihi : 25/01/07
| Konu: BEDRİ RAHMİ EYUBOĞLU 25/1/2007, 20:08 | |
| YARADANA MEKTUPLAR Yıldızların, çivilediğin yerdeler, Bulutların, eksik olmasınlar, Hep ayni minval üzere, senden gelip sana giderler.
Güneşin böler günlerimizi Bir portakal gibi ortasından ikiye Yarısını kulların yer, yarısını geceler.
Denizlerin senin elinle doldurduğun kasede çalkalanmaktadırlar Ne bir damla artmış, ne bir damla eksilmişlerdir.
Dağların bizim ayağımıza çok bol geldi; Onları bir defa bile giyen olmadı. Daha dün elinden çıkmış gibi hepsi yepyeni Şimdilik eskiyen bir şey varsa ömrümüzdür!
Sorup duruyoruz: Niçin nüfus kütüklerinde her gün yeni bir isim, Kitaplarda yeni bir kahraman? Biz ölen ağaçları yontup Gemilerimize direk yapıyoruz Bizim canlarımızı alan acep onlarla ne yapar?
Saksılarda hep aynı karanfiller açıyor Tanrım. Niçin, biz bir defa doğuyoruz? | |
|
| |
eylüleren Yenı Uye
| Konu: Geri: BEDRİ RAHMİ EYUBOĞLU 25/1/2007, 21:53 | |
| Çakıl
Seni düşünürken Bir çakıl taşı ısınır içimde Bir kuş gelir yüreğimin ucuna konar Bir gelincik açılır ansızın Bir gelincik sinsi sinsi kanar Seni düşünürken Bir erik ağacı tepeden tırnağa donanır Deliler gibi dönmeğe başlar Döndükçe yumak yumak çözülür Çözüldükçe ufalır küçülür Çekirdeği henüz süt bağlamış Masmavi bir erik kesilir ağzımda Dokundukça yanar dudaklarım
Seni düşünürken Bir çakıl taşı ısınır içimde. | |
|
| |
eylüleren Yenı Uye
| Konu: Geri: BEDRİ RAHMİ EYUBOĞLU 25/1/2007, 21:53 | |
| ELEMTERE FİŞ
elemtere fiş kem gözlere şiş benim bir yarim var müthiş bazen yedi yaşında bazen yetmiş
elemtere fiş kem gözlere şiş benim bir yarim var müthiş azcık rum azcık kürd azcık ermeni aklına esmeye görsün. Galata kulesinin tepesinden atar beni sonra benden önce iner, tutar beni
elemtere fiş kem gözlere şiş benim bir yarim var müthiş yarısı imam yarısı keşiş misli menendi görülmemiş her parmağında bir marifet hünerli mi hünerli
ayıptır söylemesi hemi Galatasaraylı hemi Fenerli | |
|
| |
Yağız Forum Bilgini
Mesaj Sayısı : 419 Yaş : 64 Yer : Yedi tepenin dibinden Meslek : ÇEVRECİ İŞÇİ Kayıt tarihi : 25/01/07
| Konu: Geri: BEDRİ RAHMİ EYUBOĞLU 25/1/2007, 22:21 | |
| Ağaç bütün Işık bütün Meyve bütün Benim dünyam param parça
Büyük bir ayna kırılmış Kırılıp yere dökülmüş Kainat içine düşmüş Düşmüş amma param parça
Yaprak yaprak yapıştırdım Diyar diyar dolaştırdım Bir Alevdir tutuşturdum Yandım amma param parça Ağaç bütün Işık bütün Meyve bütün Benim dünyam param parça
Büyük bir ayna kırılmış Kırılıp yere dökülmüş Kainat içine düşmüş Düşmüş amma param parça
Yaprak yaprak yapıştırdım Diyar diyar dolaştırdım Bir Alevdir tutuşturdum Yandım amma param parça | |
|
| |
Yağız Forum Bilgini
Mesaj Sayısı : 419 Yaş : 64 Yer : Yedi tepenin dibinden Meslek : ÇEVRECİ İŞÇİ Kayıt tarihi : 25/01/07
| Konu: Geri: BEDRİ RAHMİ EYUBOĞLU 25/1/2007, 22:21 | |
| ERİMEK Erimek belirsizce her şeyde Karışmak sulara, yıldızlara Sinmek kokusuna mor menevşenin Yanmak damar damar nefes nefes Yaşamak tükene tükene..
En son tarafından 25/1/2007, 22:22 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
Yağız Forum Bilgini
| Konu: Geri: BEDRİ RAHMİ EYUBOĞLU 25/1/2007, 22:22 | |
| SiTEM Önde zeytin ağaçları arkasında yar Sene 1946 Mevsim Sonbahar
Önde zeytin ağaçları neyleyim neyleyim Dalları neyleyim Yar yoluna dökülmedik dilleri neyleyim
Yar yar Seni kara saplı bir bıçak gibi sineme sapladılar
Değirmen misali döner başım Sevda değil bu bir hışım Gel gör beni darmadağın Tel tel çözülüp kalmışım Yar yar Canımın çekirdeğinde diken Gözümün bebeğinde sitem var. | |
|
| |
Yağız Forum Bilgini
| Konu: Geri: BEDRİ RAHMİ EYUBOĞLU 25/1/2007, 22:23 | |
| ANADOLU Bu Anadolu var ya bu Anadolu Bu misli menendi görülmemiş cömert ana Bu her yanı meme, bu her yanı dudak, Bu her yanı gül Bu zırnık almadan veren, habire veren Yediveren gül Bu Anadolu var ya bu Anadolu Bu üç yosma denizde üç defa ıslanan Gürbüz ırmaklar ortasında Susuzluktan çatlayan Bu Anadolu var ya bu Anadolu Bu sapsarı sıtma, bu masmavi gurur Ne dosunlar doğurmuş ne tosunlar Bak daha neler doğurur... | |
|
| |
Yağız Forum Bilgini
| Konu: Geri: BEDRİ RAHMİ EYUBOĞLU 25/1/2007, 22:24 | |
| ZINDANI TAŞTAN OYARLAR
Sılanın ufak tefek yolları Ağrıdan sızıdan tutmaz elleri Tepeden tırmağa şiir gülleri Yiğidim, aslanım aman burda yatıyor.
Bugün efkarlıyım açmasın güller Yiğidimden kötü haber verirler Demirden döşeği taştan sedirler Yatak diken diken yastık batıyor Yiğidim aslanım aman burda yatıyor
Bir Şubat gecesi tutuldu dilin Silaha bıçağa varmadı elin Ne ana, ne baba, ne kız, ne gelin Yiğidim aslanım aman burda yatıyor
Ne bir haram yedin, ne bir cana kıydın Ekmek kadar temiz, su gibi aydın Hiç kimse duymadan hükümler giydin Yiğidim aslanım aman burda yatıyor Döşek melül mahsun yastık batıyor.
Mezar arasında harman olur mu On üç yıl hapiste derman kalır mı Azrail aç susuz canın alır mı Yiğidim aslanım aman burda yatıyor Döşek melül mahsun, yastık batıyor.
Zindanı taştan oyarlar İçine bir yiğit koyarlar Sağa döner böğrü taşa gelir Sola döner çırılçıplak demir Çeliğin hası da yiğidim aman böyle bilenir Döşek melül mahsun yastık batıyor Yiğidim aslanım aman burda yatıyor
Dilinde dilimi bulduğum, gücüne kurban olduğum Anam babam gibi övdüğün Dayan aslan ustam yiğidim dayan Dayan hey gözünü sevdiğim Bugün efkarlıyım açmasın güller Yiğidimden kötü haber verirler.
Sana kökü dışarıda diyenlerin kökleri kurusun Kurusun murdar ilikleri dilleri çürüsün Şiirin gökyüzü gibi herkesin Sen Kızılırmakçasına bizimsin En büyük demircisi dilimizin Canımız ciğerimizsin.
Bugün burdaysa şiirin yarın Çin'dedir Bütün hışmıyla dilimiz Kökünden sökülmüş bir çınar gibi yüreğimiz içindedir.
Bugün burdaysa şiirin yarın Çin'dedir Acısıyla sızısıyla, alnının kara yazısıyla Bir yanı nur içinde tertemiz Bir yanı sızım sızım sızlayan memleketimiz içindedir | |
|
| |
Yağız Forum Bilgini
| Konu: AŞIK VEYSEL'E SELAM 26/1/2007, 21:47 | |
| İki gözünde iki zindan On parmağında on çeşme nur Yüreği yanmış tutuşmuş Sıvas'tan bir aşık gelir.
Kara diken tırmalama yüzünü Deli poyraz köstekleme hızını Dağlar taşlar incitmeyin dizini Yedisinde kaybetmiş iki gözünü Sıvas'tan Aşık Veysel gelir.
Sekizinde düzenlemiş sazını Dokuzunda düşmüş garip yollara Sazına banmış sözünü Acısını, sızısını ekmeğine katık etmiş Pençe vurup sarı teli inletmiş Dağlar çiçek açmış Veysel dert açmış Elinde sazı var dut dalından Bir kara gün dostu tutmuş elinden Dağlar taşlar hoşnut kalmış dilinden Yol verin ağalar yol verin beyler Bu gelene Veysel derler.
Saz petek misali, söz de bir arı Beraber uğraşıp yapmışlar balı Veysel bu sırra mazhar olmuş İki sanat bir gönülde birleşmiş Samanlık seyran olmuş.
Ama sadece sanat sevgisi mi dersin Veysel'i Veysel eden? Usta olmak yeter mi dersin sazın sapına kadar? İşin içinde zokayı yemek var Yedisinde kaybetmese iki gözü Ne tadı kalırdı şu beytin ne tuzu Kuş olsaydın kurtulmazdın elimden Eğer görse idim göz ile seni... | |
|
| |
ZOZANB Kıdemli Uye
Mesaj Sayısı : 234 Yaş : 114 Yer : BAZAN ORDAN BAZAN BURADAN Meslek : BEKLEMEK Kisiel Rutbe : DÜNYA HEP ALEVİLERLE GÜZEL Kayıt tarihi : 25/01/07
| Konu: Geri: BEDRİ RAHMİ EYUBOĞLU 3/2/2007, 03:05 | |
| SİTEM...
Önde zeytin ağaçları arkasında yar Sene 1946 Mevsim Sonbahar Önde zeytin ağaçları neyleyim neyleyim Dalları neyleyim. Yar yollarına dökülmedik dilleri neyleyim.
Yar yar!..Seni kara saplı bir bıçak gibi sineme sapladılar Değirmen misali döner başım Sevda değil bu bir hışım Gel gör beni darmadağın Tel tel çözülüp kalmışım. Yar yar Canımın çekirdeğinde diken Gözümün bebeğinde sitem var | |
|
| |
| BEDRİ RAHMİ EYUBOĞLU | |
|