ALEVILER BIRLIGI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
ALEVILER BIRLIGI

Ozgur ve Demoktrat Platform

AnasayfaAnasayfa  PortalliPortalli  GaleriGaleri  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz?

4 posters

Tanrıya
bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz? Vote_lcap0%bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz? Vote_rcap
 0% [ 0 ]
Doğaya
bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz? Vote_lcap13%bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz? Vote_rcap
 13% [ 1 ]
Genetiğe
bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz? Vote_lcap13%bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz? Vote_rcap
 13% [ 1 ]
Yaşadığı Ortama (Toplum)
 13% [ 1 ]
Yaşadığı Sosyal Düzene
bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz? Vote_lcap0%bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz? Vote_rcap
 0% [ 0 ]
Tanrı Hariç Yukarıdakilerin hepsine
bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz? Vote_lcap25%bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz? Vote_rcap
 25% [ 2 ]
Yukarıdakilerin hepsine
bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz? Vote_lcap38%bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz? Vote_rcap
 38% [ 3 ]
Toplam Oylar : 8

YazarMesaj
rinda
Can
Can
rinda

Kadın
Meslek : emekçi

bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz? Empty
MesajKonu: bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz?   bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz? Icon_minitime26/1/2007, 22:42

Evet anketimizi yeniden açıyorum.diğer taraftaki mesajları yazan Sevgili arkadaşlarmız isterlerse yazdıklarını buraya kopyalayabilirler;)
ne demiştik iyiler kötüler ve nedenler.
ROSE
Guvenilır Üye
Guvenilır Üye
ROSE

Kadın
Yer : dünya
Meslek : öğretmen
Kisiel Rutbe : sürgün

MesajKonu: Geri: bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz?   bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz? Icon_minitime27/1/2007, 00:57

ben yukardakilerin hepsine bağlıyorum sadece şudur diye ayırmak bence yalnış insanı iyi veya kötü yapan yukarda belirtilen sebeplerin hepsini kapsıyor bence.
Yağız
Forum Bilgini
Forum Bilgini

Kadın
Yer : Yedi tepenin dibinden
Meslek : ÇEVRECİ İŞÇİ

MesajKonu: Geri: bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz?   bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz? Icon_minitime29/1/2007, 14:35

İnsanın iyi ya da kötü olmasının en büyük nedeni içinde bulunduğu koşullardır.

Yaşadığı iklim koşulları dahi insanın mizacını etkileyebilir. Yani bizler, diğer tüm canlılar gibi etkiye açık varlıklarız.

Örneğin, sıcak ve kurak bölgelerde yaşayan insanlar genelleme yaparsak daha geniş ve tahammüllü olurlar.

İnsan, toplumsal bir varlıktır. Onun kişiliğinin oluşmasında elbette toplumun dayattığı kuralların, normların da önemi büyüktür.

Ama aynı zamanda insan bilinci olan bir varlıktır. Bilinç ile toplumsal kurallar, normların çatıştığı durumda iyi ya da kötü olma durumu ortaya çıkabilir.

Sonuçta bu konunun son derece karmaşık, girift bir konu olduğunu düşünmekteyim.

Sevgilerimle..
DEVRİM
Yenı Uye
Yenı Uye
DEVRİM

MesajKonu: Geri: bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz?   bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz? Icon_minitime29/1/2007, 17:12

şıklara bir de ''iyi ve kötü diye karşısındakini niteleyenin gözüne bağlıdır'' eklenmeli.Razz benim bir yönümü görür biri ve iyi der bana.bir başkası başka bir yönümden dolayı kötü diyebilir.
en önemlisi,bulunduğu çevre,sosyal ortamdır.çünkü mesela iyi insan duyarlı insandır.duyarlı olmak için farkında olmak,bilmek,duymak gereklidir.bunlar için de öyle bir çevre ,sosyal ortam gerek.
ben sondan öncekini işaretledim yani...
rinda
Can
Can
rinda

Kadın
Meslek : emekçi

MesajKonu: Geri: bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz?   bir kişinin iyi yada kötü olmasını siz neye bağlıyorsunuz? Icon_minitime30/1/2007, 01:20

DEVRİM demiş ki:
şıklara bir de ''iyi ve kötü diye karşısındakini niteleyenin gözüne bağlıdır'' eklenmeli.Razz benim bir yönümü görür biri ve iyi der bana.bir başkası başka bir yönümden dolayı kötü diyebilir.
en önemlisi,bulunduğu çevre,sosyal ortamdır.çünkü mesela iyi insan duyarlı insandır.duyarlı olmak için farkında olmak,bilmek,duymak gereklidir.bunlar için de öyle bir çevre ,sosyal ortam gerek.
ben sondan öncekini işaretledim yani...

Evet Sevgili Devrim kime sorarsan ben sadece iyiyim der, kötüyüm kimse demez..seni iyi yada kötü yapan seninde dediğin gibi, başkalarının sana bakış açısıdır..ama durduk yerede sana kötü demezler deyilimi?yanlış bir şey yapıyorsundur ve bununda mutlaka bir sebebi vardır:)

Sevgili Yağız Moskovadakilerini düşünmek bile istemiyorum:) Smile

Sevgili Roze sende haklısın:)

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-