ALEVILER BIRLIGI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
ALEVILER BIRLIGI

Ozgur ve Demoktrat Platform

AnasayfaAnasayfa  PortalliPortalli  GaleriGaleri  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

KORKULAR(IMIZ)

+6
meryem demir
Yağız
sunam
Ali_Yolcusu
rinda
puduhepa
10 posters
YazarMesaj
puduhepa
Can
Can
puduhepa

Kadın
Yer : zamanda bir yer...
Meslek : okur-yazar

KORKULAR(IMIZ) Empty
MesajKonu: KORKULAR(IMIZ)   KORKULAR(IMIZ) Icon_minitime31/1/2007, 15:16

'gizlice en çok korkulan şey hep gerçekleşir sonunda.yazıyorum:ey,sen, acı. peki sonra? bütün gerekli olan biraz cesaret.acı ne kadar ortaya çıkar ve kesinleşirse,yaşam iç güdüsü o kadar ağır basıyor ve intihar düşüncesi zayıflıyor...
kolay sanmıştım ilk düşündüğümde.zayıf kadınlar yapmıştı bu işi.

alçakgönüllülük istiyor, kendini beğenmişlik değil.tiksiniyorum bütün bunlardan...
sözler değil.eylem.artık yazmayacağım.'

(Yaşama Uğraşı/Cesare Pavese)

biraz önce kütüphane üyelerimizden biri,*Korkuyu Yenmek(Gerd Hennenhofer-Klaus D.Heil)*isimli bir kitap getirdi ve kitabı incelemeye başladığımda,dedim ki;*forum ahalimizin korkularını bir yoklasak neler sıralanır acaba?*hani işin ucunda merakta var ya...Very Happy Very Happy
korkularımız....??????lütfen,siz önden buyurun...
rinda
Can
Can
rinda

Kadın
Meslek : emekçi

KORKULAR(IMIZ) Empty
MesajKonu: Geri: KORKULAR(IMIZ)   KORKULAR(IMIZ) Icon_minitime31/1/2007, 15:24

önden ilk ben buyuruyum bari:D Very Happy Ben korktuğum şeyin başıma gelmesinden korkarım..öyle enterasanımdır..
Ali_Yolcusu
Guvenilır Üye
Guvenilır Üye
Ali_Yolcusu

Erkek
Yer : Hatay
Meslek : Öğrenci

KORKULAR(IMIZ) Empty
MesajKonu: Geri: KORKULAR(IMIZ)   KORKULAR(IMIZ) Icon_minitime31/1/2007, 16:03

rinda demiş ki:
önden ilk ben buyuruyum bari:D Very Happy Ben korktuğum şeyin başıma gelmesinden korkarım..öyle enterasanımdır..

enteresan Very Happy
puduhepa
Can
Can
puduhepa

Kadın

KORKULAR(IMIZ) Empty
MesajKonu: Geri: KORKULAR(IMIZ)   KORKULAR(IMIZ) Icon_minitime31/1/2007, 16:34

rinda demiş ki:
sevgili Rinda,sizi takip etmekten zevk duyacağım...ama kısaca geçiştirmişsiniz...olmadı bence...derinleşmek lazım...tabii isteğe bağlıVery Happy Very Happy
şaka bir yana,korkularımın başında ölüm geliyor...ama kendi ölümüm...ölmekten korkuyorum işte...yakınlarımın ölümlerini artık kanıksayacak şekilde çok kayıplar yaşadığım için,geriye kalan kendi ölümüm...
başka...yükseklik korkusunu sayabilirim...dostlardan gelebilecek olası kazıklar(Smile)korkutur beni...şimdilik...
sunam
Guvenilır Üye
Guvenilır Üye
sunam

Kadın
Meslek : işsizlik

KORKULAR(IMIZ) Empty
MesajKonu: Geri: KORKULAR(IMIZ)   KORKULAR(IMIZ) Icon_minitime1/2/2007, 13:44

Bu aralar herşey beni korkutmaya başladı sakın geçmişine ineyim deme pudupeha:Very Happy kaybolursun bende, en büyük korkum sevdikleirmi kaybetmek,ateşte yanmak(sanki böyle ölcekmişim gibi bir his var içimde ateşten çok korkarım.)aklıma geldikçe korkmazsam yazarım..
Yağız
Forum Bilgini
Forum Bilgini

Kadın
Yer : Yedi tepenin dibinden
Meslek : ÇEVRECİ İŞÇİ

KORKULAR(IMIZ) Empty
MesajKonu: Geri: KORKULAR(IMIZ)   KORKULAR(IMIZ) Icon_minitime1/2/2007, 23:45

Benim son iki yıldır en büyük korkum, sevdiklerimin tümünü kaybetmek. Etrafımda beni anlayacak hiç kimsenin kalmaması.

İkinci büyük korkum ise onları ağır bir hastalıktan kaybetmek. Acı çekmelerine, elimden hiç bir şey gelmeden, onların çektikleri acıları anlamaya çalışarak ama anlamayarak sadece izleyici konumda olmak.

Bunun dışında hiç bir şey beni yıkamaz.

En son tarafından 2/2/2007, 13:16 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
meryem demir
Yenı Uye
Yenı Uye

Kadın
Yer : uzak değil, pc nin karşısından
Meslek : karın tokluğuna

KORKULAR(IMIZ) Empty
MesajKonu: Geri: KORKULAR(IMIZ)   KORKULAR(IMIZ) Icon_minitime2/2/2007, 00:35

Galiba herkes ölüp yokolmaktan ziyade, sevdiklerini kaybetmekten korkuyor tıpkı benim gibi.
Yaşamak ve yaşarken yanıda sevdiklerim oldukça hayat değerlidir. Ölüm beni korkutmadı ama sevdiklerimini anlık yok olduklarını düşünmek bile acı çekmeme yetiyorken, o gün gerçekten gelirse asıl ben öleceğim.

Birde yaşlanmaktan korkuyorum:)
Siyah Marti
Yenı Uye
Yenı Uye
Siyah Marti

Erkek
Meslek : yazar-çizer

KORKULAR(IMIZ) Empty
MesajKonu: Geri: KORKULAR(IMIZ)   KORKULAR(IMIZ) Icon_minitime2/2/2007, 13:11

Kötü şeyler düşünüyorum bazen. Hani diyorum içimde kötü şeyler var. Kötüyüm belki, ondan bu halim...

Sonra bu halin gerçekliğe bürünmesi acıtıyor içimi. Titriyorum ardından bir güle bakarken. Oysa papatya severim. Ürperiyorum...

Tüm düşlerimin gerçekleşmesinden korkuyorum. En fazla da kötülerinden...
puduhepa
Can
Can
puduhepa

Kadın

KORKULAR(IMIZ) Empty
MesajKonu: Geri: KORKULAR(IMIZ)   KORKULAR(IMIZ) Icon_minitime2/2/2007, 13:38

küçüktüm, korkularım vardı beni aşan, geceleri kabusum olan. peşimden beni takip eden adımlar vardı.büyümekti tek isteğim korkularımdan kaçmak için.büyüdüm.büyüdükçe çoğaldı korkularım...
köyümüzdeki yaşlıların eski çeyiz sandıklarının kokuları kovaladı beni bazen.naftalin ve çürümüş tahta kokuları süsledi çocukluk rüyalarımı.ailece yapılan piknik ziyafetleri, ormandaki ağaçlarla ve toprakla bütünleşmiş hissi verirdi içime.toprak demek ise ayrı bir korku idi yüreğime.böcekleri sevebilirdim çığılık atmadan onlardan tırsmadan, ama sevdirmediler ki.güzellikleri sevmeyi öğrendik, çirkinlikler ise korkularımız oldu...

güzelliklerle yaşamayı hedefledik, çirkinler karşımıza çıkınca yıkım oldu.alıştırılmadık ki hayatın sürprizlerine.çocukluğumuz da, iyi bir eş olmayı örnek aldık annelerimizden, ninelerimizden.kimse bize sormadı.ergenliğimiz de, aşklarımız için rekabet etmeyi öğrendik.diş telleriyle konuşmayı başaramaz iken, aşk şiirleri ezberledik.annelerimiz çamaşır yıkar iken izleyip, onların öğütlerini dinledik.temiz çamaşırlar yıkamayı hedefledik...

her yeni yılda yeni ümitler yeşerttik.Noel Baba masallarıyla huzur bulduk küçük dünyamızda.her şey masaldı her şey pemde.ama korkularımız hep vardı...
bazen kaçıp kurtulmak istedik her şeyden herkesten.intiharı, ölmeyi kaçımız hiç düşünmedi ki?g
güzellikleri o kadar sindirmiştik ki yüreğimize, yüzümüzde çıkan bir sivilce bile yıkar oldu moralimizi.hep bahane değilmiydi sigaraya başlamak için ilk ayrılıklar veya acı kayıplar, bazen de sözüm ona arkadaşlar.bütün sözlerin anlamları bir.aklımıza gelenleri kaçımız söyleyebildi gerektiği an karşısındakine?
korkularımız, kaçımızın ahı yoktur ki içinde?keşkelerimiz aldığımız nefeslerin sayısını geçer oldu.hepimiz istedik okuduğmuz kitaplardaki kahramanlar olmayı, bütünleştik her sayfada her satırda yaşantımızın parçası kişiliğimizin kaynağı oldular belki.içimize gömdüğümüz sevdalarımız oldu, ardından ağladığımız.bir daha asla olmasın dediğimiz sevdalarımız, her başlayışta korkuyla perçinlediğimiz.

başını ve sonunu her zaman bildiğimiz korkularımız.yasak sevdalara kapıldık istemeden sürüklendik derinliklerine, sakladık içimizde.adam mı evliydi kadın mı?bize demişlerdi ki evliler sevemez.ilk heyecanla bastırdık içimizde aşkı sevemezdik sevmemeliydik evlenince korktuk ya seversek? yaşımız ilerledi, yaşadık tüm korkuları sevdaları yalanları.ama bitmedi ki, ya ölüm korkusu hangi yiğidin yüreğinde yok ki? bunca mücadele, bunca hedef, bunca heves, bunca isyan karışık oyunlar, çelişkiler boşunımıydı?şanslıysan bir eser bırakırsın senden sonra ama, kaç kuşak seni hatırlar.şansın daha da fazlaysa, tarihe kazırsın adını özel günlerde anılırsın ama, ne fayda.sen korkularına yenik düştüğün anda ölüm peşindeydi her yerde saçının her beyaz telinde.yaşlılık korkusu, hastalıklar, cinselliğimizi bile perçinlemedik mi korkularımıza yenik düşüp.neydi faydası şu kısacık dünyada. bize böyle öğrettiler, ama onların suçumuydu ki?bize öğretenlere de böyle öğretmişlerdi...

hep korkularla yaşamayı, kelle koltukta gezip anlamları yitirmeyi.küçük bir çocuktum hatırlıyorum da, korkularım naftalin kokusundaydı renkleri ise çürümüş tahta.. küçücüktüm ama büyüdüm, ve hala KORKUYORUM..........

(alıntı)
topığe yazan ya da yaz(a)mayan dostlara...ilginize,bilginize,nasıl yorumlamak isterseniz?...
nesli_
Yenı Uye
Yenı Uye
nesli_

Kadın
Meslek : öğrenci

KORKULAR(IMIZ) Empty
MesajKonu: Geri: KORKULAR(IMIZ)   KORKULAR(IMIZ) Icon_minitime2/2/2007, 19:34

puduhepa demiş ki:
küçüktüm, korkularım vardı beni aşan, geceleri kabusum olan. peşimden beni takip eden adımlar vardı.büyümekti tek isteğim korkularımdan kaçmak için.büyüdüm.büyüdükçe çoğaldı korkularım...
küçük bir çocuktum hatırlıyorum da, korkularım naftalin kokusundaydı renkleri ise çürümüş tahta.. küçücüktüm ama büyüdüm, ve hala KORKUYORUM..........

(alıntı)
...

büyüdükçe insan herseyi elde edecegini bütün sorunların yok olacagını düsünüyo .hiç degilse ben öyleydim ::)istedigim herseyi yapıp herseyin kendi kontrolümde olacagını ddüsündügüm fikirlerim vardı.her yasım gösterdiki büyümek en büyük zorlukların altına girebilmekti.küçükken tek korkum kaybolmak gibi istedim biseyin alınamayacagını düsünmek gibi küçük ufacık biseydi.ya simdi:
korkularım hep baskaları için oldu aslında .en büyük korkum ailemin benden uzak kalması beni sevmemesi onlara gelebilecek bir zarar onları memnun edememek oldu. anladım ki en büyük korkum bana en yakın olanları hayalkırıklıgına ugratmak oldu.
yanlıs yapmaktam degilde ders bile alamayacagım yanlıslar yamaktan hep çok korktum...
Serkan_Devrim
Can
Can
Serkan_Devrim

Erkek
Yer : iZMİR
Meslek : öğrenci
Kisiel Rutbe : Devrim

KORKULAR(IMIZ) Empty
MesajKonu: Geri: KORKULAR(IMIZ)   KORKULAR(IMIZ) Icon_minitime2/2/2007, 19:56

korku bilinmezlikten gelir aslında. neden karanlıktan korkarız? çünkü içinde ne var bilmiyoruz. gündüz vakti pek korkmayız sokaklarda ama gece vakti korkarız. ölümden korkmakta bilinmezlikten gelir. çünkü ölümün ardı koca bir bilinmezliktir. Smile
çare ise bilmiyorum. Very Happy
Ali_Yolcusu
Guvenilır Üye
Guvenilır Üye
Ali_Yolcusu

Erkek
Yer : Hatay
Meslek : Öğrenci

KORKULAR(IMIZ) Empty
MesajKonu: Geri: KORKULAR(IMIZ)   KORKULAR(IMIZ) Icon_minitime2/2/2007, 20:47

benim korkacağım tek şey ailemin üzülmesine neden olacak şeylerin yaşanmasıdır.onun dışında korktuğum bişey yok. ayrıca karanlıkta dolaşmayı , heyecan yaşamayı severim. Smile
Simge
Can
Can
Simge

Kadın
Meslek : serbest

KORKULAR(IMIZ) Empty
MesajKonu: Geri: KORKULAR(IMIZ)   KORKULAR(IMIZ) Icon_minitime3/2/2007, 12:57

sevdiklerimi kayıp etme düşüncesi beni hep korkutmuştur.sevdiklerimizden ayrılmak onların yokluğunu hissetmek çok kötü bir duygu.kimse sevdiğinden ayrılmasın.
rinda
Can
Can
rinda

Kadın
Meslek : emekçi

KORKULAR(IMIZ) Empty
MesajKonu: Geri: KORKULAR(IMIZ)   KORKULAR(IMIZ) Icon_minitime3/2/2007, 22:46

Alıntı :
Ali_Yolcusu[enterasan]Smile

bencede Smile

puduhepa demiş ki:
rinda demiş ki:
sevgili Rinda,sizi takip etmekten zevk duyacağım...ama kısaca geçiştirmişsiniz...olmadı bence...derinleşmek lazım...tabii isteğe bağlıVery Happy Very Happy
şaka bir yana,korkularımın başında ölüm geliyor...ama kendi ölümüm...ölmekten korkuyorum işte...yakınlarımın ölümlerini artık kanıksayacak şekilde çok kayıplar yaşadığım için,geriye kalan kendi ölümüm...
başka...yükseklik korkusunu sayabilirim...dostlardan gelebilecek olası kazıklar(Smile)korkutur beni...şimdilik...

Sevgili Puduhepa,yazılarda takip edilmek güzel,özelikle de sizin tarafınızdan Smile
evet artık konuya gelelim.şöyle ki, derinlere indiğimiz zaman yani çocukluğuma.elmalı şeker yerken düşeceğinden kormam gibi.sonrada ayağımın takılıp elmalı şekerle birlikte düşmem gibi bir şey:)
Razz [/size]

KORKULAR(IMIZ)
1 sayfadaki 1 sayfası