Hepimizin yakinimizda hayatimizin cesitli kesitlerini paylasacak arkadaslara ihtiyacimiz var. Ancak arkadas var, arkadas var! Arkadasin en iyisi, bilgiyi ve deneyimi paylastiklarimiz. Canim cok sikildigi zaman, gözlerimi kapatip, yasadigim güzel seyleri düsünürüm. En depresif zamanimda, en cansikici anlarda bile bu bana yardimci olur.
Hayatima giren tüm güzel insanlarin bir yerlerde yasadigini bilmek, bana mutluluk verir....Sizin icin de öyle degil mi?
Hayatimizin her alaninda paylastigimiz insanlar, arkadaslarimiz, bizlere bazen eslerimizden, ailelerimizden cok daha yakinlar. Hele hele paylasilan o kücük kacamaklar, ortak sirlar yok mu, onlar bu iliskilerin degerini bin kat daha arttiriyorlar. Onlarla görüsmesek bile, varliklarini bilmek bile yetiyor bazen insana....
Yasamimizin her döneminde arkadasliklarimizla paylastiklarimiz, farkli ve degisken olsa da, güzel ve ii paylasimlar asla unutulmuyor; hatta bu özel insanlar, mutsuz anlarimizin tatli anilariyla katlanilir kiliyorlar.
Bisiklete binmesi nasil ögrendiniz?ya da yüzmeyi?ya da paten kaymayi? Cogumuz arkadaslariyla paylasmistir bu ilk deneyimi. Ilk askinizin bas danismani ise, eminim yapisik kardes gibi gezdiginiz kiz arkadasinizdir. Birlikte yaptiginiz hatalar, yeni ögrenilen seyler bize bu arkadasliklarin bir armagani. Tüm sirlar, tüm yalanlar, sikintilar, acilar, sevincler paylasilir o en samimi kiz arkadasla. Kan kardes olunur, ölene kadar ayrilmayacagiz yeminleri edilir, tüm gün birlikte olunsa bile aksam telefonlarinin sonu gelmez.
Sonra bir gün bakarsiniz ki, o sevgili insanlardan ayri düsmüssünüz. Cocukluk ve ilk genclik arkadaslarinin yerini kimse tutamaz diye düsünürsünüz. O günleri hatirlayip, eski forograflara baktikca yüzünüzde bir gülümseme, KESKE deyiverirsiniz.
Su gibi akip gecen yillar hepimizi savurmustur bir yerlere. Ölene kadar ayrilmayacagimiz dedigimiz arkadasliklarin günler gectikc, gönülden uzak düstügünü görürüz. Hic de bekledigimiz gibi gelismez arkadasliklarimiz. Tanistigimiz yeni insanlar, ilginclikler, sicakliklariyla ilgi alanimiza girmeye baslarlar. Yepyeni sorunlar, yeni hayat sartlari, yeni aliskanlikar bizi de degistirmistir.
Onlari bir kenara koyup, hayatimizdaki yeni arkadaslarla baska bir boyuta geceriz. Simdi gecmisi düsündükce, bu arkadasliklarin ne gibi bir farki oldugunu anlamakta zorlanmiyorum. BU SIHIR, ÖGRENIMIN PAYLASIMINDA GIZLI!!! Insan birlikte bir seyleri ögrendigi insanlari asla unutmuyor. Bilgiyi paylasmak, deneyimi paylasmak, arkadasliklarin en siki baglarini olusturuyor. Oysa ben bir seyleri paylasirken, icimin daralmasini istemiyorum. Dostluklarimin bana yeni seyler ögretmesini, beni yeni acilimlara götürmesini istiyorum.
Paylasmayi siz de deneyim...........................pisman olmayacaksiniz!!!!!