|
| YALNIZLIĞA ÖVGÜ | |
|
+4Sevgi Erkan sunam ZOZANB DEVRİM 8 posters | Yazar | Mesaj |
---|
DEVRİM Yenı Uye
| Konu: YALNIZLIĞA ÖVGÜ 5/2/2007, 02:29 | |
| YANLIZLIK
Ahh,bu ne kalabalık, sevdiğim –sevmediğim, şu an görmek istediğim –istemediğim bir çok insan…bir an olsa çıksam,sıyrılsam aralarından ve neşeyle yalnızlığıma koşsam ,sarılsam ,sığınsam…
Yalnızlığım…öyle benimdir ki,öyle özeldir,o anı istediğimle bölüşebileceğim ve en mutlu olabileceğim güzel zamanlarımdır…sorumsuzluğumdur,en bana ait olanından,en sonuçlarını düşünmeden,sormadan,istediğimce yazabildiğim…
Yalnızlık Müziğin bile seni dinlemesidir. Yalnızlık İnsanın kendine mektup yazması Ve dönüp dönüp onu okuması Yalnızlığın da ötesidir-.Ö.ASAF-
Yalnızken insan güçlüdür…savunmasızdır ve savunmaya gereksinimsizdir.hür düşünceleri istediği vadide ve istediği hızla coşar,aklındaki taylar istediğince koşar…dilerse kendini tay sanan bir ata benzer insan yalnızlığında.ve diğer tayın uzun ensesine yaslar başını,yelelerine sürtünür kafası.
Yalnızlık,içinden defalarca istediğin ezgiyi geçirebilmektir…istersen mırıldanabilirsin de.hiç bitmeyecek şiirler yazabilirsin.yalnızlık şiiri ve sonsuz aşkı her seferinde yeniden ve ilk defa hazzında keşfetme halidir…yalnızlık,istediğin duyguyu alabildiğin ,istediğini kapı dışarı bırakabildiğin bir kutsal törendir tek kişilik her zaman..
o, sevgiyi kendi için istiyor; sevgisiyle yalnız. onu değil, ben sevgimi seviyorum, sevgimle yalnız... yalnızlığı deşiyorum: yapayalnız, yapayalnız! sonra bölüyor, bölüşüyor, topluyor, çarpıyor ve çıkarıp giysilerimizi birer birer sevişiyoruz; susup kalıyoruz belki, çekip gidiyoruz. geride kalanın adını yalnızlık koymaktan hep ürküyoruz... işte kadınlar da, erkekler de doymaz uzuvlarıyla birer yalnızlıktır... doğasının insana ihanetidir yalnızlık; özünde yaşamın da, ölümün de birer ihanet olduğunu kavradığımızda sorun yok...—Y.ODABAŞI—
Herkes yalnızdır…ve yalnızlıkla baş edemeyen insan,aslında kendisiyle baş edemeyen insandır…kendi iç seslerini dinlemeye tahammül edemeyen , kendi ürettiği sorunlardan korkan ve ürettiği çözümlerden tatmin olmayan…yalnızlık ,ki zaten korkuldukça da üstüne gelir insanın daha çok…
Her zaman sürüden ayrılanı kurt kapmaz…bazen sürüden ayrılmalı ve dalmalı coşkulu bir yalnızlığa,bize sunduklarına…ortaya sadece kendimize ait şarkılar,şiirler ve duygular çıkarmalı…iyi geçinmeli yalnızlıkla ve arayı soğutmadan,sık buluşmalı…
Yalnızlığım,iyi ki varsın,iyi ki benimlesin….
| |
| | | ZOZANB Kıdemli Uye
Mesaj Sayısı : 234 Yaş : 114 Yer : BAZAN ORDAN BAZAN BURADAN Meslek : BEKLEMEK Kisiel Rutbe : DÜNYA HEP ALEVİLERLE GÜZEL Kayıt tarihi : 25/01/07
| Konu: Geri: YALNIZLIĞA ÖVGÜ 5/2/2007, 11:47 | |
| YALNIZLIK.. .
Yalnızlığımı büyütür kalabalık Gökdelen'in gölgesine siner Karanfıl Sokak kalınlaşır yoksul kadın çocuklarıyla çöplerin üzerine konar gözleri cam kırıkları sevgilim gelir yalnızlığım büyür çocukken gökkuşağına düştüğüm gökyüzü gelir kirli güvercinleriyle.
Kimin öznesiydi mevsimler işkence öyküleri kimindi ayrılığın sesi miydi adımlarım suyu bekleyen uçurum mu kanatlandım yalnızlığımla son mevsime içimde bir kedi yavrusu.
a.kadir bilgin ben yalnız kalmak istemeyenlerdenim.üzüntülerimi ve acılarımı paylaşmaya ihtiyacım olduğu kadar mutluluklarımıda paylaşacak birileri olmalı mutlaka hayatımda.Onların gözlerinde görmek isterim paylaşabilmenin sevincini sevgilerimle | |
| | | sunam Guvenilır Üye
Mesaj Sayısı : 162 Yaş : 52 Meslek : işsizlik Kayıt tarihi : 25/01/07
| Konu: Geri: YALNIZLIĞA ÖVGÜ 5/2/2007, 14:24 | |
| Yalnız kalmak benim için kendimi en iyi dinledigim ve anladığım zamanlardır.kimi zamanda kaçmak kaybolmak kendimden ve herşeyden bir süreligine de olsa kapatmak ve hiç bir şey duymamak,artık oda benim için lüks olmaya başladı ... | |
| | | Sevgi Erkan Forum Bilgini
Mesaj Sayısı : 312 Yaş : 53 Meslek : Eğitim Kayıt tarihi : 25/01/07
| Konu: Geri: YALNIZLIĞA ÖVGÜ 5/2/2007, 15:43 | |
| Bazen yalnız kalıp insanın kendini dinlemesi, kendisiyle başbaşa kalması güzel olabilir.Fırsat bulursam yaparım ara sıra.Fakat bu yaşam yalnız çekilmez. | |
| | | puduhepa Can
Mesaj Sayısı : 77 Yaş : 52 Yer : zamanda bir yer... Meslek : okur-yazar Kayıt tarihi : 25/01/07
| | | | rinda Can
Mesaj Sayısı : 56 Yaş : 46 Meslek : emekçi Kayıt tarihi : 26/01/07
| Konu: Geri: YALNIZLIĞA ÖVGÜ 6/2/2007, 00:14 | |
| Yalnızlık yalın olmaktan gelen tek kişilik bir zaferdir demiş.kim demiş hatırlamıyorum.belkide böyle bir sözde yoktur..kimisi sever kimisi sevmez.bu tamamen yaşadığı ortamdan kaynaklanan alışkanlık meselesi..şahsen ben dünyamın hep kalabalık olmasını seviyorum. | |
| | | efekaya Yenı Uye
| Konu: Geri: YALNIZLIĞA ÖVGÜ 6/2/2007, 00:16 | |
| Bazen insanlar içinde yaşarken , onların istekleri ve hayatları arasında kendinizi unuttuğunuz oluyor ve bunu farkettiğinizde iş işten geçmiş bile olabiliyor.Erken farkedene ne mutlu.İşte böyle zamanlarda yalnız olmak yada yalnızlığı istemek doğru bir tercih gibi geliyor bana.Hem kendi kendinin bir muhasebesini tutabilirsin ve yapacaklarına dair planlarını hazırlayabilirsin.Hemde Ruh halini istediğin şekle getirebilirsin.. Bu hayat yalnız yaşanılmaz tabi , bazen derman olmasada dertlerine birileriyle konuşmak bile seni hayata bağlayabilir.Ve daha neler neler..Sanırım fazla duygusal oldu..
| |
| | | Yağız Forum Bilgini
Mesaj Sayısı : 419 Yaş : 64 Yer : Yedi tepenin dibinden Meslek : ÇEVRECİ İŞÇİ Kayıt tarihi : 25/01/07
| Konu: Geri: YALNIZLIĞA ÖVGÜ 6/2/2007, 11:16 | |
| Akşam eve gelirsiniz ve kapınızı size açan kimse olamayacağı için anahtarınızla açarsınız. İşte o andan itibaren artık yalnızsınızdır. Yalnızlık, kimi durumda kişinin kendisini tanıması için en iyi fırsattır. Ama kimi zamanda, çekilmez olur. Sanıldığı gibi yalnızken hastalanacağınızdan, öleceğinizden ve bu durumlarda etrafınızda kimsenin olamayacağından değildir çekilmezliği. Çoğunlukla, en insani ihtiyaçtan, birşeyleri, yaşanan şeyleri birileriyle paylaşmak ihtiyacınız olduğu halde bu isteğinizi gerçekleştirebilecek insanların olmayışındadır o boşluğu hissetmeniz. Bu konuda Octavio Paz'ın tespitine gönülden katılmaktayım. Yalnızlık, kişinin içinde yaşadığı dünyaya ve kendisine yabancılaşmış olduğunu bilmesidir. | |
| | | Yağız Forum Bilgini
Mesaj Sayısı : 419 Yaş : 64 Yer : Yedi tepenin dibinden Meslek : ÇEVRECİ İŞÇİ Kayıt tarihi : 25/01/07
| Konu: Geri: YALNIZLIĞA ÖVGÜ 6/2/2007, 11:18 | |
| yalnızlık belki de gece yarısı ışık sızan bir penceredir ama, kimi zaman da bozkırda çıplak dağlarda, yerde yatan bir taştır yorgun ağırlığıyla.
yalnızlık kale kapısında, fındık kabuğunda, atılmış bir ayakkabıda çöpler arasında, kozasında ipekböceğinin, gergin bir örümcek ağında, ama daha çok oteldir küçük bir taşra kasabasında.
- hey yolcu; acıyım unutma, ben de varım orda.
akan susadır yalnızlık, adak ağacında; ıssız bir yamaçta sallanan renkli çaputlarıyla. her biri bir başka dert simgesi. sessiz yatırdadır yalnızlık, devrik bir mezar taşında.
eski bir konsolda, kendine aşık ve saat tıkırtısında, uğuldayan rüzgardadır dallar arasında, bir kadeh rakının puslu beyazlığında, yalnızlık asıl yürektedir ama.
-hey yolcu; acıyım unutma, ben de varım orda.
ışık sızan bir pencere olabilmişsen, bozkırda çıplak dağlar, fındık kabuğu, kale kapısı, yerde duran kara taş ve atılmış ayakkabı çöpler arasında; hem kalabalık hem de yalnızsın bana kalırsa.
saymaya gerek yok gerisini, söylendi ve kesildi. ama ben tarttım kendimi, bastırdım elimi göğsüme; kentleri düşündüm, yoksul köyleri ve kendimi biraz da pıhtı bir gecede dostlardan uzakta. Metin Altıok | |
| | | efekaya Yenı Uye
| Konu: Geri: YALNIZLIĞA ÖVGÜ 6/2/2007, 12:09 | |
| Madem Vakit Akşam
madem ki vakit akşam zıbarıp yatmalı bu kardan adam sevmem öyle geceyi seyreyleyip yıldızla konuşmayı ne tuhaftır sabahı uykusuz beklemek yatsan sanki gelmeyecek onun için sigara üstüne sigara yakmak madem ki vakit akşam zıbarıp yatmalı bu kardan adam bu defada uyku geçmez gözümden sağım duvar solum duvar gelde uyu o zaman düşündün mü birde yarını yakarsın sonra bir sigara daha bide çektin mi şöyle ciğerlerine dumanı anasını satayım dersin herşeye rağmen madem ki vakit akşam zıbarıp yatmalı bu kardan adam
eFeKaYa | |
| | | | YALNIZLIĞA ÖVGÜ | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |