ALEVILER BIRLIGI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
ALEVILER BIRLIGI

Ozgur ve Demoktrat Platform

AnasayfaAnasayfa  PortalliPortalli  GaleriGaleri  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

OKUMAK

3 posters
YazarMesaj
Sevgi Erkan
Forum Bilgini
Forum Bilgini
Sevgi Erkan

Kadın
Meslek : Eğitim

OKUMAK Empty
MesajKonu: OKUMAK   OKUMAK Icon_minitime26/1/2007, 16:55

OKUMAK

Okumak sorunlarımızı ne kadar çözer? Çözer mi? Kesin olarak ''evet'' denmese de , bize sorunlarımızla baş etme ve çözüm yolları gösterebiliyor. Yaşamda başarılı, dirençli kişiler olmamızı sağlıyor.

Okumanın toplumların temelindeki en güçlü taş olması nedeniyle bir kez daha önemine dikkat çekmek istedim.Tatillerde çoğunlukla yabancı turistlerin kitap okuduklarını görmekpek acı bir durum.

Ben en çok şehir içi otobüs yolculuklarında kitap okuyorum.İşime gidip gelirken otobüslerde bitiyor kitaplarım.Bazen birilerinin okuduğunu görünce seviniyorum.O kişilere karşı özel bir yakınlık kaplıyor içimi. Kendi kendime kitap dostu oluveriyorum onlarla.

Roman, kişisel gelişim,başarı,çocuk eğitimi, mesleki gelişim bu aralar en çok tercih ettiğim türler.Hele sürükleyici bir roman okuyorsam, bitirene kadar kendi yorumlarımı katmadan duramam.Olaylar, kişilerin davranışları benim düşündüğümden farklı ise yazarla iç konuşma başlatırım.Hoşuma gider bu durum.

Okumanın yararını nerede görmeyiz ki...

Bol okumalı günler...
Yağız
Forum Bilgini
Forum Bilgini

Kadın
Yer : Yedi tepenin dibinden
Meslek : ÇEVRECİ İŞÇİ

OKUMAK Empty
MesajKonu: Geri: OKUMAK   OKUMAK Icon_minitime26/1/2007, 17:04

Okumak, insanın ufkunu açan en önemli eylemdir bence.

Ama elbette ne okuduğunuz da önemli. Bu yüzden ben çoğunluğun savunduğu şeyi, ne bulursanız okuyun düşüncesini savunamayacağım. İnsan, dostlarını seçerken nasıl titizlik gösteriyorsa, okuyacağı kitapları seçerken de birazcık da olsa titizlik göstermeli.

Bir de bence kitap okumak, biriyle sohbet etmeye benzer. İlk başlarda o sohbetten hoşlanırsanız devam edersiniz. Yoksa sohbeti kapatmaya çalışırsınız.

Bir kitabı okurken de ilk başta hoşlanmışsam, devam ederim. Aksi takdirde hayat kısa öyle değil mi?
eylüleren
Yenı Uye
Yenı Uye
eylüleren

OKUMAK Empty
MesajKonu: Geri: OKUMAK   OKUMAK Icon_minitime28/1/2007, 21:41

okumak biraz da ilgi alanıyla alakalı kişinin ben daha çok öğretici şeyler okumayı tercih ediyorum.bir kitabı elime aldığımda açtığım ilk sayfalar önemli gibi geliyor bana ya kitaba devam etmemi sağlıyor yada elimden bırakmama neden oluyor.kitaba başladıysam birde elimden düşürmemek gibi bir alışkanlığım var.okumaya başladığımda adeta benim için hayat durmuş gibi oluyor.o anda sadece okuduğum kitabın içinde yer alan bir kahraman oluyorum....

OKUMAK
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kitap Okumak